Beltéri ajtók

Ön előtt is nyitva áll!...

tovább

Kültéri nyílászárók

Fény és design, elválaszt és összeköt...

tovább

Árnyékolók

Napos oldalon? Vagy mégsem...

tovább

Szalafa beltéri ajtókEz a termék lehetővé teszi a tok és a lap esetében a tényleges nyílásméretre történő gyártás lehetőségét, felár megfizetése nélkül. Nagy vonalakban az ajtók több főcsoportba oszthatók: Mod-Art beltéri ajtók, klasszikus styl beltéri ajtók, sima telelapos belső ajtó, furnérberakásos beltéri ajtók, modern/minimál beltéri ajtók, frízes üveg beltéri ajtók, beltéri üvegajtók, és MDF ajtók.

A gyártás során számos fafurnér közül választhatunk: tölgy, bükk, éger, dió, juhar, cseresznye, fenyő, anigré, wenge, makaszári, hárs, körte, zebrano.

Az utólag beépíthető tokok 25 mm vastag MDF anyagból készülnek, alapkivitelben 7 cm széles tokborítással. A tokokban gumitömítés van az ajtólap halkabb záródásáért, valamint a beltéri ajtó jobb hang- és hőszigetelésének érdekében. A gumi színe harmonizál a beltéri ajtó anyagával, vagy a választott pác színével. A beltéri ajtókat minden esetben 3 pánttal vasalják fel a tokra, a pánt anyaga megegyezhet a választott kilincs anyagával.

Az ajtólapok többféle élképzést kaphatnak, amelyek a tokokra is alkalmazhatóak. 

A beltéri ajtók felületkezelése natúr selyemfényű /20-30 gloss-os/ poliuretánlakkozással, vagy gyári katalógusból választható pácszínnel és lakkozással történik. Vizes- és szeszpácot egyaránt használnak, a színkeverést a gyár maga végzi, ezáltal minden létező megrendelői igényhez lehetőség van alkalmazkodni.

A furnérozott beltéri ajtónak csak a felülete faanyag, a belső szerkezet valamilyen apríték és ragasztóanyag keveréke. A belső szerkezet lehet többféle; üreges faforgácslap, könnyített faforgácslap, könnyített lenrostlap, papírrács-betétes faforgácslap, valamint fenyő vázkeret papírrács-betéttel. 

A külső látható felület a furnér. A furnérokról tudni kell, hogy csakis első osztályú, extra minőségű farönkökből készülnek. 

Tehát összefoglalva: a furnérozott beltéri ajtó belső szerkezete homogénebb, kevésbe mozgó, külső felületén a fa furnér egységesebb, így esztétikailag szebb is lehet, mint a tömör fa beltéri ajtó! Tulajdonképpen amit látunk a furnérozott beltéri ajtó felületén, az valódi fa. Nem utolsó szempont az, hogy a lényegesen kevesebb élő fa felhasználása miatt kevesebb fát kelljen kivágni az amúgy is ritkuló erdeinkből! 

Természetesen elfogadható az érvelés a tömör fa használata mellett, mert sok embernek 
az élő faerezet látványa a kedvence. Példa rá a fa parketta, mert az igenis ropogjon, amikor használjuk, mert ez adja meg a patináját, a hangulatát. 

De egy ajtónak azonban mindig csendesen csukódnia kell! 

Ajánlatkérés
Vissza az előző oldalra!

Bloch & Kormos Kft. Tervező és Építő Kft. - Magyar